19 Ιουν 2009

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ: ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟ SITE ΘΑΑΑ ΦΟΡΤΩΘΕΙ ΥΛΙΚΟ

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος όταν αντικρύσαμε στο internet την ιστοσελίδα του Δήμου Καλλονής. Ενθουσιαστήκαμε που επιτέλους οι κάτοικοι αλλά και οι ετεροδημότες του Δήμου μας (άρα και των χωριών που τον αποτελούν) θα έχουν άλλη μια δυνατότητα ενημέρωσης για τα θέματα που τους απασχολούν, ξέρετε: πιστοποιητικά, δημοτολόγια, λοιπές υπηρεσίες που είναι εφικτό να τακτοποιηθούν ηλεκτρονικά, ερωτήσεις, παράπονα κ.λπ.

Όμως... Ήμασταν νιοί και γεράσαμε, αφού ακόμα τίποτα...

www.dimoskallonis.gr

Από τις 3 Μαρτίου του 2008, το σχετικό μήνυμα αναφέρει: "Σύντομα στο site θα φορτωθεί υλικό από τον Δήμο". Με τα χέρια να το φορτώνανε έπρεπε να είχε τελειώσει...

Εκτός από την παραπάνω ο Δήμος διατηρεί, μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Λέσβου, άλλη μία ιστοσελίδα:

kalloni.tedklesv.gr

Σε αυτή τουλάχιστον, υπάρχουν τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου...

Μας λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι, σε αντίθεση με τον Δήμο μας, άλλοι Δήμοι στο νησί μας αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, έχουν δημιουργήσει και λειτουργούν ιστοσελίδες μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, μέσα από τις οποίες προβάλλουν τις ομορφιές και τα αξιοθέατα τους, στηρίζουν την τοπική κοινωνία - οικονομία (επαγγελματίες, πανηγύρια, εκδηλώσεις, σύλλογοι κ.λπ.), αλλά και ενημερώνουν - εξυπηρετούν τους δημότες τους.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της Ιστοσελίδας του Δήμου μας οφείλεται σε δυσκολίες και αντιξοότητες που παρουσιάστηκαν και γρήγορα θα ξεπεραστούν γιατί αλλιώς όπως είχε πει ο Ναστραδίν Χότζας "ο καβγάς (η δημιουργία της ιστοσελίδας) ήταν για το πάπλωμα (την επιχορήγηση)".

Δεν υπάρχουν σχόλια: