31 Ιουλ 2012

Στην τελική ευθεία το Τουρνουά Ποδοσφαίρου "ΑΝΕΜΩΤΙΑ 2012"

αναδημοσίευση από το www.sportlesvos.gr

Προ των πυλών είναι το ερασιτεχνικό τουρνουά ποδοσφαίρου, που πραγματοποιείται τέτοια εποχή στην Ανεμώτια.


Οι διοργανωτές εξέδωσαν ανακοίνωση κατά την οποία επισημαίνουν πως όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους. Κάθε ομάδα που συμμετέχει στο τουρνουά οφείλει να καταβάλει το ποσό των 40 € για να μπορέσουν να καλυφθούν έξοδα του τουρνουά, όπως οι εμφανίσεις, αλλά και για να ενισχυθεί το ΚΕΘΕΑ.


Οι αρχηγοί των ομάδων θα πρέπει έγκυρα να καταθέσουν μαζί με τις αιτήσεις συμμετοχής τα χρήματα. Ο ακριβής αριθμός των χρημάτων που δαπανήθηκαν μαζί με τις αποδείξεις θα κοινοποιηθεί στο διαδίκτυο μετά τη λήξη του τουρνουά. Όσοι επιθυμούν να αγωνιστούν και δεν έχουν ομάδα μπορούνε να απευθυνθούν στην Οργανωτική Επιτροπή. Η ενημέρωση σχετικά θα συνεχιστεί και με άλλες δημοσιεύσεις.


Αναλυτικά:

"Το Ερασιτεχνικό Τουρνουά ποδοσφαίρου είναι μια ιδέα που ξεκίνησε από τους νέους της Ανεμώτιας και διευρύνεται. Δεν είμαστε κοντόφθαλμοι ούτε ξεπεσμένοι τοπικιστές να κρατάμε για τους εαυτούς μας ιδέες που πρέπει να αποτελούν κατάκτηση όλων και πιο πολλών.

Κάτι τέτοιο θα σήμαινε τυχοδιωκτισμό και περιχαράκωση, που αρκετά και απ' τα δυο έχουμε τόσα χρόνια. Δε διοργανώνουμε απλά το Τουρνουά για να το “διοργανώνουμε”, για να το προσθέσουμε δίπλα σε happenings για να πούμε ότι επιτελούμε ως ευαίσθητοι πολίτες το καθήκον μας μέσα στην κοινωνία. Ευαίσθητος και συνειδητοποιημένος είναι αυτός που δεν περιορίζεται.

Αυτό το Ερασιτεχνικό Τουρνουά ποδοσφαίρου είναι κάτι ξεχωριστό επειδή συνδέει την ανάγκη για άθληση συνολικά με ανάγκες της νεολαίας, για το λόγο ότι προχωράει παραπάνω προβάλλοντας πρότυπα ζωής μέσα από τον αθλητισμό στον αντίποδα της “στάσης ζωής” βρισκόμαστε στο καναπέ και του απ' έξω από όλα. Των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων της ναρκωκουλτούρας που τόσο πολύ φροντίζουν να μας πλασάρουν.

Ξεκάθαρα, είναι διαφορετικό πράγμα η νεολαία να είναι παρούσα στους αθλητικούς χώρους από το να είναι μαστουρωμένη. Και εδώ είναι το μεγάλο “στοίχημα”. Η νεολαία πρέπει να βρεθεί μπροστά στο να διεκδικεί από αθλητικές υποδομές μέχρι αναβάθμιση ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο, ότι της χρωστάνε και όχι να είναι στο περιθώριο όπως τη θέλουν.

Φτιάχνουμε τη δικιά μας όαση μέσα στην καύσωνα του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, αποδεικνύοντας πως το ποδόσφαιρο υπάρχει και χωρίς τους εύρωστους μεγαλοπαράγοντες, τα σκάνδαλα, τη βία."


Δεν υπάρχουν σχόλια: