12 Οκτ 2014

Έχασε οριστικά το ελαιοτριβείο του ο Συνεταιρισμός Πηγής - Κώμης

Έχασε οριστικά το ελαιοτριβείο του ο Συνεταιρισμός Πηγής - Κώμης, το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που διέθετε και το οποίο είχε κατασχεθεί και στη συνέχεια βγήκε σε πλειστηριασμό από τον έμπορο ελαιολάδου Παναγιώτη Κωστέλλη, προκειμένου να εισπράξει το ποσό που του οφειλόταν από το Συνεταιρισμό.
Το χρέος το 2012 ξεπερνούσε τις 20.000 ευρώ, αλλά φυσικά προσαυξήθηκε κατά πολύ με τους νόμιμους τόκους και τα δικαστικά έξοδα.
Οι διαδικασίες του πλειστηριασμού ολοκληρώθηκαν πριν από ένα χρόνο, αλλά ο Συνεταιρισμός εξάντλησε όλες τις δυνατότητες που είχε, για να καθυστερήσει ή να αποτρέψει την επικύρωσή του. Έτσι, είχε υποβάλει αιτήματα για ανακοπή και αναστολή. Με την τακτική αυτή, οι άνθρωποι του Συνεταιρισμού πέτυχαν να κερδίσουν χρόνο, ωστόσο δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το μοιραίο.

Ο δικηγόρος του κ. Κωστέλλη, Άρης Ελευθερίου, δήλωσε πως το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα αναστολής, ενώ χθες η πλευρά του Συνεταιρισμού παραιτήθηκε από το αίτημα για ανακοπή. Κι έτσι έκλεισε οριστικά η υπόθεση αυτή.
Το βασικό επιχείρημα των μελών του Συνεταιρισμού που επεδίωκαν να αποτρέψουν την απώλεια του ελαιοτριβείου, ήταν πως ο πρώην πρόεδρος του Συνεταιρισμού δεν ενημέρωνε τα μέλη του για τις ενέργειες που έκανε, μεταξύ αυτών και την πίστωση που είχε λάβει από τον Κωστέλλη έναντι του ελαιολάδου που θα παρήγαγε.
Το επιχείρημα αυτό, ακόμη κι αν ήταν βάσιμο, δεν μπορούσε να γίνει δεκτό από το δικαστήριο.
Η απώλεια του ελαιοτριβείου ουσιαστικά σημαίνει πως κλείνει και ο Συνεταιρισμός, αφού δεν έχει ουσιαστικό αντικείμενο ύπαρξης. Στην πραγματικότητα, ο Συνεταιρισμός είχε περάσει στην ιστορία από την εποχή που, ενώ βρισκόταν σε λειτουργία το ελαιοτριβείο, τα μέλη του άλεθαν τις ελιές τους σε ιδιωτικά ελαιοτριβεία της περιοχής.
Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και μέλη της διοίκησης του Συνεταιρισμού.
Μετά το 2012 έγινε προσπάθεια αναβίωσης του Συνεταιρισμού από κατοίκους της Πηγής που δεν ήθελαν να περάσει στα χέρια ιδιώτη το ελαιοτριβείο.
Όμως η προσπάθειά τους δεν είχε ευτυχή κατάληξη, όχι μόνο γιατί δε βρέθηκε το ποσό που απαιτούνταν για να πληρωθεί η οφειλή στον Κωστέλη, αλλά και γιατί δεν κατέστη δυνατό να τεθεί σε λειτουργία του ελαιοτριβείο, ώστε να αποκτήσει ο Συνεταιρισμός έσοδα.

πηγή: kalloninews.gr και Emprosnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: