29 Νοε 2009

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

Καμμιά μέριμνα
Το μεγάλο λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ δεν μπορεί να στρίψει στην Ανεμώτια. Κι όσο δεν μπορεί να κάνει αναστροφή το λεωφορείο, όσο δε δημιουργείται απ’ το δήμο Καλλονής η αναγκαία διαπλάτυνση για να στρίβει και το μεγάλο λεωφορείο, τόσο η ταλαιπωρία των μαθητών κι όλων όσοι χρησιμοποιούν συγκοινωνίες, θα καραδοκεί.
Το μεσημέρι της Πέμπτης, ένας μαθητής γυμνασίου, τέσσερις μαθητές λυκείου και μία εκπαιδευτικός, με προορισμό την Ανεμώτια, κατέβηκαν στη διασταύρωση και δε βρήκαν όπως συνήθως το μικρό «σχολικό» λεωφορείο που θα τους πήγαινε μέχρι το χωριό. Υπήρξε βλάβη στο μικρό όχημα κι ενώ το μεγάλο στο οποίο επέβαιναν συνέχισε το δρομολόγιο απ’ την Καλλονή στην Ερεσό, οι έξι επιβάτες του αναγκαστικά προχώρησαν - πάνω από ένα χιλιόμετρο - για να φτάσουν στα σπίτιά τους. Αν έβρεχε ή μεταξύ τους υπήρχε κάποιος ηλικιωμένος που δεν μπορούσε να περπατήσει, δεν το ήξερε το ΚΤΕΛ, που δεν πήρε καμμία μέριμνα ώστε να φτάσουν οι επιβάτες του στον προορισμό τους όπως όφειλε.

Αλήθεια, αν η νομαρχία για παράδειγμα αρχίσει και «αφαιρεί» απ’ ό,τι πληρώνει για τη μεταφορά των μαθητών κάθε φορά που καταγράφονται ανάλογα περιστατικά, θα σκεφτεί κανείς να δει με περισσότερη σοβαρότητα το θέμα της εξυπηρέτησης των επιβατών;

ΜΑΡ.ΠΛ., εφημ. "Εμπρός", 14/11/2009


Δεν υπάρχουν σχόλια: