16 Δεκ 2008

Εορταστικές Εκδηλώσεις του Μορφωτικού Συλλόγου Ανεμωτισίων Λέσβου


Σας προσκαλούμε στην Παιδική Γιορτή που διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος Ανεμωτισίων Λέσβου, για παιδιά μέχρι 12 ετών, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008, 18:00 - 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής, Ν. Σμύρνη.

Ο Ετήσιος Χορός του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί στις 06/02/2008, στο κέντρο «Χάραμα» (στο Σκοπευτήριο Καισαριανής) με τον Δημήτρη Μπάση και την Σοφία Παπάζογλου.

Επίσης παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να μετέχουν στη Τράπεζα Αίματος να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Συλλόγου μας.

Για πληροφορίες – κρατήσεις, καθώς και για το ημερολόγιο του 2009, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 210-9406036 & 210-9815929

13 Δεκ 2008

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΣΟΤΟΠΙΤΩΝ


Κάθε προσπάθεια που αναδεικνύει το όμορφο νησί μας είναι αξιέπαινη πόσο μάλλον όταν αυτή προέρχεται από τον δραστήριο σύλλογο των Μεσοτοπιτών Λέσβου " Η Αναγέννηση" (www.mesotopites.gr).
Με την ευκαιρία λοιπόν και των γεννεθλίων του συλλόγου ευχόμαστε χρόνια πολλά και δημιουργικά στους συντοπίτες μας και κάθε επιτυχία στην σημερινή τους εκδήλωση - αφιέρωμα στον Νίκο Μπινταγιάλα.

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΟΤΟΠΙΤΩΝ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΜΠΙΝΤΑΓΙΑΛΑ

Τον καταξιωμένο παραδοσιακό μουσικό από το Μεσότοπο Νίκο Καλαϊτζή-Μπινταγιάλα τιμά ο Σύλλογος μας την ημέρα εορτασμού των γενεθλίων του (13 Δεκεμβρίου 2008) στην αίθουσα του Συλλόγου, Εθν. Αντίστασης 33, Δάφνη.
Είναι ο τελευταίος δεξιοτέχνης σαντουριέρης της Λέσβου από τη παλιά γενιά με μεγάλη θητεία στο παραδοσιακό τραγούδι.
Ο Νίκος Καλαϊτζής αποτελεί έναν από τους πιο ικανούς και προικισμένους μουσικούς της Λέσβου. Παίζοντας επαγγελματικά πέντε όργανα (βιολί, σαντούρι, μπουζούκι, κορνέτα και τρομπόνι) με επιδέξιο χειρισμό σε όλα, με ιδιαίτερη ικανότητά στον αυτοσχεδιασμό και εκφραστικός σαν τραγουδιστής υπηρέτησε για πολλές δεκαετίες το παραδοσιακό και μεταπολεμικό λαϊκό τραγούδι.

Είναι ένας από τους πιο αυθεντικούς εκπροσώπους και εκφραστές του Μυτιληνιού μουσικού ύφους και έναν από τους ελάχιστους Μυτιληνιούς μουσικούς που η φήμη του ξεπέρασε τα όρια της πατρίδας του, αλλά και μία από τις ελάχιστες μουσικές γέφυρες με ένα παρελθόν που έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Η φωτογραφία αυτή, τραβήχτηκε το το 1979 την εποχή που ο Τάσος Κουλούρης βιολί, ο Νίκος Καλαϊτζής (Μπινταγιάλας) σαντούρι, και ο Χρήστος Παπανικολάου (που χάσαμε για πάντα από κοντά μας πριν λίγες μέρες από προβλήματα υγείας) ηχογραφούσαν τα "Παραδοσιακά Μυτιλήνης".

Ομιλητές θα είναι οι: Γιώργος Παπαδάκης και Νίκος Διονυσόπουλος.
Στη συνέχεια, θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ του Χαράλαμπου Μοσχόβη: «Νίκος Μπινταγιάλας-Έρωτας με τις χορδές των οργάνων».
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει απονομή τιμητικής πλακέτας από το σύλλογο Μεσοτοπιτών και η βραδιά θα κλείσει με τον ίδιο το Νίκο Μπινταγιάλα επί σκηνής.
Θα τον συνοδέψουν παλιοί και νεότεροι συνεργάτες που έχουν προσφερθεί να παίξουν προς τιμήν του. Θα παίξουν οι Κυριάκος Γκουβέντας: βιολί, Δημήτρης Κοφτερός: σαντούρι, Στέλιος Κατσιάνης: λαούτο, Παναγιώτης Πιπίνης: κρουστά. Τραγούδι οι: Χρυσόστομος Μητροπάνος και Κώστας Καλδέλης.

Επιμέλεια της όλης εκδήλωσης: Χαράλαμπος Μοσχόβης.

Ώρα έναρξης: 20:00 Σας περιμένουμε.

Μετά τιμής

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ,
Νεκτάριος Βακάλης
Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ,
Θοδωρής Παναγιώτου