24 Ιαν 2014

(...) Γιατί η υπόθεση του Καλλικράτη και το «σπάσιμο» του Δήμου Λέσβου είναι ο σύγχρονος καρνάβαλος της Λέσβου. Θέλετε να πούμε μια αλήθεια;

Ξανά στην επικαιρότητα το θέμα του Καλλικράτη. Έχουμε αφιερώσει αρκετά editorial για το θέμα. Τώρα όμως είναι η τελευταία ευκαιρία. Εργασίες της Επιτροπής της Βουλής για την Δημόσια Διοίκηση και το θέμα -αν όλα πάνε καλά - σύντομα θα πάρει το δρόμο προς τη Βουλή με τη μορφή Νομοσχεδίου. Τελικά θα «σπάσει» ο Δήμος Λέσβου; Ας δούμε το θέμα με διαφορετική διάθεση… ας προβλέψουμε τι θα συμβεί αν ο Δήμος Λέσβου «σπάσει» σε περισσότερους Δήμους.




Ο λεσβιάρχης Χαράλαμπος Αθανασίου με περηφάνια θα δηλώσει ότι από τότε που έγινε Υπουργός αγωνίστηκε μόνο για αυτό το θέμα. Η νίκη ήταν δύσκολη αλλά τα κατάφερε και η νίκη είναι δική του!
Ο Νίκος Σηφουνάκης θα δηλώσει ότι τόλμησε να πάει κόντρα στην επίσημη θέση του ΠΑΣΟΚ, πολέμησε τους εσωκομματικούς μηχανισμούς και τελικά τα κατάφερε. Η νίκη αν μη τι άλλο είναι δική του.
Ο Τέρενς Κουίκ που έχει την κοινοβουλευτική εποπτεία του Αιγαίου θα δηλώσει ότι με τις απανωτές ερωτήσεις και τις πιέσεις προς τον Υπουργό Εσωτερικών έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Επιτέλους κατάφερε να ξυπνήσει τον Υπουργό Εσωτερικών και η νίκη είναι δική του.
Ο Παύλος Βογιατζής θα δηλώσει ότι όλο αυτό το διάστημα εργάστηκε αθόρυβα χωρίς πολλές δηλώσεις και πολιτικές κορώνες. Θα τονίσει ότι ήταν μέλος στην Επιτροπή και απλά έκανα το καθήκον του.
Ο Γιάννης Ζερδελής θα δηλώσει ότι η κυβέρνηση βλέποντας τις δημοσκοπήσεις και την πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να κάνει αυτό που δεν θα τολμούσε κάτω από άλλες συνθήκες. Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν γίνει Κυβέρνηση θα κάνει ακόμη περισσότερους Δήμους στη Λέσβο.
Αν δεν γίνει το «σπάσιμο» του Δήμου τότε θα υπάρξουν δηλώσεις εκτόξευσης ευθυνών.
Φταίει το ΠΑΣΟΚ που εκβίασε την κυβέρνηση , φταίει η Νέα Δημοκρατία που φοβήθηκε μην ανοίξει η όρεξη και σε άλλους Δήμους, φταίει ο Τσίπρας που δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα και ξόδεψε όλο του το χρόνο στο να δηλώσει ότι είναι άθεος.

Γράφουμε όλα αυτά επειδή άνοιξε το Τριώδιο και έρχονται Απόκριες…

Γιατί η υπόθεση του Καλλικράτη και το «σπάσιμο» του Δήμου Λέσβου είναι ο σύγχρονος καρνάβαλος της Λέσβου. Θέλετε να πούμε μια αλήθεια; Τόσο καιρό ζούμε την απόλυτη πλάνη (και με ευθύνη των τοπικών ΜΜΕ – συμπεριλαμβάνουμε και το Lesvosnews.net), το θέμα δεν είναι μόνο το «σπάσιμο» του Δήμου Λέσβου. Η ουσία είναι να δοθούν στους Δήμους και στη Λέσβο αυτά πους τους ανήκουν. Να δοθούν οι αναγκαίοι πόροι. Γιατί όσους Δήμους και αν γίνει η Λέσβος, χωρίς πόρους η τραγωδία ΜΑΣ θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Ας πάψουμε να είμαστε θύματα της αριθμολαγνείας.

Το ζητούμενο είναι χρήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση και ένας ικανός Δήμαρχος.

Ας βάλουμε τέλος και στη ζητιανιά μας και στους ανίκανους !!!!
 
Lesvosnews.net - από το editorial της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου 2014
 
 
Διαβάστε επίσης: Το “Καλλι-ΚΡΑΤΟΣ”
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: