27 Αυγ 2008
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΛΕΣΒΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται κατά την διάρκεια του Αυγούστου το θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εθελοντικών εργασιών, με αντικείμενο τη συντήρηση απολιθωμάτων στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου για νέους ηλικίας 15-22 ετών.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, προετοίμασε και πραγματοποιεί ειδικό πρόγραμμα εθελοντικών εργασιών που περιλάμβανε την ενημέρωση και γνωριμία με το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου, καθώς και τη συμμετοχή των νέων σε εργασίες καθαρισμού και συντήρησης απολιθωμάτων στο πάρκο Πλάκας Σιγρίου.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα εθελοντικών εργασιών περιλαμβάνει:
- Ενημέρωση για το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου
- Ενημέρωση στο Πάρκο Πλάκας
- Ενημέρωση για τη μεθοδολογία καθαρισμού και συντήρησης απολιθωμάτων
- Εργασίες καθαρισμού απολιθωμάτων
- Εργασίες συντήρησης απολιθωμάτων.
Ο σχεδιασμός του Προγράμματος στηρίζεται στο σενάριο ότι οι νέοι, όπως ακριβώς και ο συντηρητής του μουσείου με ειδικότητα στην συντήρηση απολιθωμάτων, ενημερώνονται για τους παράγοντες φθοράς των απολιθωμάτων, παρατηρούν τα απολιθώματα για να εντοπίσουν και να αναγνωρίσουν απολιθωμένα τμήματα φυτών που έχουν ανάγκη καθαρισμού και συντήρησης, ενημερώνονται για τις τεχνικές και τις μεθοδολογίες συντήρησης απολιθωμάτων και συμμετέχουν σε εργασίες καθαρισμού και συντήρησης.
Μεταξύ των ομάδων νέων που συμμετείχαν κατά την διάρκεια του Αυγούστου στο πρόγραμμα ήταν ομάδα 10 νέων από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Δραπετσώνας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης νέοι φοιτητές από την Ελλάδα, Σουηδία, Πολωνία, Βραζιλία και τις ΗΠΑ.
Οι συμμετέχοντες δηλώνουν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι και εκδήλωσαν ενδιαφέρον να επισκεφτούν ξανά το Απολιθωμένο Δάσος κάποιο από τα επόμενα καλοκαίρια, αλλά και να ενημερώσουν συγγενείς και φίλους τους για το μοναδικό αυτό μνημείο της φύσης και για τις δυνατότητες πραγματοποίησης εκπαιδευτικών εθελοντικών δράσεων σε αυτό.Παράλληλα, το Μουσείο χορηγεί στους συμμετέχοντες ενημερωτικό υλικό για το Απολιθωμένο Δάσος και τη Λέσβο, με πληροφορίες για τα φυσικά και γεωλογικά μνημεία και την ορνιθοπανίδα της περιοχής.
Πηγή: aiolikanea
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου