8 Σεπ 2008

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΛΕΣΒΟΥ


Πρωτάθλημα "δυο ταχυτήτων" χωρίς ξεκάθαρο φαβορί.

Ξεκίνησε το Σάββατο το πρωτάθλημα της Α΄ΕΠΣ ΛΕΣΒΟΥ που παρουσιάζει και φέτος πολύ μεγάλο ενδιαφέρον με δεδομένη την δυναμικότητα των ομάδων.

Αυτό που κάνει ιδιαίτερα αμφίρροπη την μάχη του τίτλου είναι το ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί για την πρώτη θέση και 3 - 4 ομάδες παρουσιάζονται σχεδόν ισοδύναμες και θα παλέψουν μέχρι τέλους. Και στην ουρά όμως αναμένεται να γίνει πολύ μεγάλη μάχη, αφού και εδώ υπάρχουν μικρές διαφορές μεταξύ των ομάδων.
Το πρωτάθλημα αναμένεται "δυο ταχυτήτων" με 5 - 6 ομάδες να είναι ένα επίπεδο ψηλότερα και να διεκδικούν τις πρώτες θέσεις και την συμμετοχή τους στα μπαράζ και όλες τις υπόλοιπες να "βράζουν στο ίδιο καζάνι" και να παλεύουν για μια γρήγορη παραμονή.
Ας δούμε μια-μια τις ομάδες και πώς αναμένεται να παρουσιαστούν στο φετινό πρωτάθλημα.

Αχιλλέας Πέτρας: Μπήκε την τελευταία στιγμή στην Α' Τοπική μετά την παραίτηση του Ολυμπιακού και δεν ενισχύθηκε σημαντικά. Με προπονητή το Γιώργο Χατζηκωνσταντίνου η ομάδα της Πέτρας φαντάζει ως φαβορί για τον υποβιβασμό, αλλά θα παλέψει για να μας διαψεύσει.

Αιγέας Πλωμαρίου: Τίποτα δεν θυμίζει τον παλιό καλό Αιγέα και στο Πλωμάρι ξεκινά μια νέα εποχή με την ομάδα να χτίζεται από την αρχή. Πολλοί παίκτες αποχώρησαν και την θέση τους πήραν νεαροί από τα τμήματα υποδομής. Με προπονητή τον Ξενοφώντα Χαραλαμπή πρώην γυμναστή και συνεργάτη του Γιάννη Μανούσου, ο Αιγέας έχει σαν πρώτο στόχο την παραμονή στην κατηγορία όσο παράξενο και αν ακούγεται αυτό και θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να μην βρεθεί προ εκπλήξεως.

Αναγέννηση Γέρας: Μια από τις ομάδες που θα παλέψουν για την πρώτη θέση. Η ομάδα της Γέρας άλλαξε όνομα (είναι η περσινή Δάφνη), αλλά το ρόστερ παρέμεινε σχεδόν αναλλοίωτο και μετά τη δεύτερη θέση πέρυσι φυσικό είναι ο στόχος να είναι το πρωτάθλημα. Τη θέση του Φώτη Κοκκινέλλη πήρε ο Γιάννης Μανούσος που επιστρέφει στα πάτρια εδάφη.

Θύελλα Πηγής: Σταθερή τα τελευταία χρόνια θα είναι και φέτος ανταγωνιστική και θα διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη τετράδα. Ο Δημήτρης Γαβαλάς παρέμεινε για δεύτερη χρονιά στον πάγκο της, ενώ στο ρόστερ δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές με την απώλεια του Διονυσάτου να είναι η πιο σημαντική, αλλά να αντισταθμίζεται από την απόκτηση του Σάββα Παπαδημητρίου.

Αστέρας Νίκης Μυτιλήνης: Με το Λάκη Μέγα στο τιμόνι του ο Αστέρας Νίκης θα διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την περσινή 6η θέση και πολλοί μιλούν ακόμη και για πλασάρισμα στην πρώτη τριάδα. Η ομάδα ενισχύθηκε, οι πιτσιρικάδες που έχει στο ρόστερ της είναι πιο έμπειροι από πέρυσι, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει η αλλαγή έδρας αφού ο σύλλογος θα αγωνίζεται πλέον στο γήπεδο των ΤΕΛ που διαθέτει χλοοτάπητα.

Αλκιβιάδης Κάτω Τρίτους: Ενισχύθηκε σημαντικά αποκτώντας παίκτες όπως οι Χωματάς, Δουκάκης και Ανήφορος και δεν αναμένεται να κινδυνεύσει στοχεύοντας σε μια καλή θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Προπονητής ο αειθαλής Νότης Γιακαλής.

Διαγόρας Αγ. Παρασκευής: Η επιστροφή στο Περιφερειακό πρωτάθλημα είναι ο στόχος του Διαγόρα που προβάλλει ως φαβορί για τον τίτλο. Με παίκτες έμπειρους και γνώστες της κατηγορίας αλλά και με προπονητή το Θοδωρή Παπαλόπουλο, ο Διαγόρας αναμένεται να πρωταγωνιστήσει, ενώ φέτος έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα το ότι θα αγωνιστεί στην φυσική του έδρα το γήπεδο Αγ. Παρασκευής, το οποίο θα είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες και αποτελεί μια από τις πιο δύσκολες έδρες της κατηγορίας.

Κεραυνός Αφάλωνα: Επέστρεψε στην Α' Τοπική και φυσικά στόχος είναι η παραμονή. Ο Ντόρυς Αραμπατζής ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας του Αφάλωνα που κινήθηκε σε "ρηχά νερά" την περίοδο των μεταγραφών, μπορεί όμως να είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος.

Ερμής Παμφίλων: Και στον Ερμή άλλαξαν ρότα και από την περσινή ομάδα άλλαξαν πολλά. Τα χρήματα που δαπανήθηκαν πέρυσι πήγαν χαμένα και η διοίκηση "έπαθε και έμαθε". Προπονητής ο Στρατής Νησιώτης, παίκτες νεαροί σε ηλικία και στόχος μια άνετη παραμονή.

Ορφέας Κεραμειών: Αφού κατάφερε να σωθεί έστω και "από σπόντα", ο Ορφέας αποφάσισε να κινηθεί δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι και απέκτησε παίκτες όπως ο Σαμοθρακής και ο Κοκκινέλλης, που μπορούν να τον βοηθήσουν να κάνει μια καλή πορεία και να σωθεί αυτή την φορά αγωνιστικά. Στον πάγκο της ομάδας των Κεραμειών το δίδυμο Παλιβάνη και Αράπογλου.

Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας: Το μεγάλο για πολλούς φαβορί για τον τίτλο. Ο Στρατής Μυρογιάννης παρέμεινε στην ομάδα της Αγ. Μαρίνας στη θέση του προπονητή, στο σύλλογο επέστρεψαν οι Τρυγώνης, Πάστος, Κυριάκος και Ραφαήλ Κουνιαρέλλης και με τη δύναμη που του δίνει το γήπεδο της Αγ. Μαρίνας αλλά και το πολύ δυνατό και φιλόδοξο Διοικητικό Συμβούλιο, ο Ατρόμητος είναι η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για τον τίτλο.

Παλλεσβιακός: Δεν αλλάζουν πλάνο και σχέδιο στον Παλλεσβιακό και καλά κάνουν. Και φέτος η ομάδα θα στηριχτεί σε νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και αν και έχει αποδυναμωθεί υπάρχει αισιοδοξία ότι ο στόχος της παραμονής θα επιτευχθεί. Προπονητής για μια ακόμη χρονιά ο Κώστας Βαριεμέζης.

Αετός Λουτρών: Πέρυσι δεν ξεκίνησε καλά και κάπως διόρθωσε την κατάσταση προς το τέλος. Χωρίς πολλές αλλαγές στο ρόστερ του ο Αετός θα προσπαθήσει να κάνει μια αξιόλογη πορεία και να μπει στην πρώτη πεντάδα, καθώς έχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες. Ο Τάκης Κόκκινος είναι ο νέος τεχνικός της ομάδας.

Εθνικός Θερμής: Νεοφώτιστος στην κατηγορία ο Εθνικός έχει αν μη τι άλλο ως στόχο την παραμονή. Ο Αριστείδης Σπέρκος για μια ακόμη χρονιά θα είναι στον πάγκο της ομάδας, που το "οικογενειακό" κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια είναι το μεγάλο της πλεονέκτημα. Σημαντικές οι προσθήκες των Μακαρώνη και Τσιπνή.

Δόξα Πλαγιάς: Την περσινή αγωνιστική περίοδο έκανε καταπληκτική πορεία τερματίζοντας στην πρώτη πεντάδα. Δεν έχει αλλάξει πολλά στο ρόστερ της η ομάδα της Πλαγιάς, που με προπονητή τον Πέτρο Φωτέλλη και παίκτες από την γύρω περιοχή θέλει να κάνει μια αξιόλογη πορεία και τίποτα παραπάνω.

Όλυμπος Αγιάσου: Το ερωτηματικό για φέτος είναι ο Όλυμπος. Η ομάδα της Αγιάσου αποδυναμώθηκε σε σχέση με πέρυσι και θα στηριχτεί σε νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές από την περιοχή. Το γηπεδικό παραμένει "αγκάθι" για τον σύλλογο και ίσως αυτός είναι και ο λόγος που στην ομάδα δεν θέλουν να πρωταγωνιστήσουν, απογοητευμένοι από την μη ολοκλήρωση του γηπέδου. Ο Όλυμπος πάντως έκανε την έκπληξη και πήρε προπονητή τον Ράτκο Πέγιοβιτς, ο οποίος ήταν στην ομάδα και στο Περιφερειακό.

πηγή: www.aiolikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: