25 Σεπ 2011

Απόφαση του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας (20 Σεπτ. 2011)

Είμαστε νέοι της Ανεμώτιας κατά κύριο επάγγελμα κτηνοτρόφοι και αγρότες και πρόσφατα πήραμε την απόφαση να επαναδραστηροποιήσουμε τον Αγροτικό Σύλλογο του χωριού μας, που ιδρύθηκε το 1984. Πραγματοποιήσαμε εκλογές την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου και συσταθήκαμε σε σώμα αμέσως μετά.

Η ύπαρξη και ο σωστός προσανατολισμός του Συλλόγου έχει μεγάλη σημασία τόσο για τη διασφάλιση όσο και την διεκδίκηση των συμφερόντων των φτωχών μικρομεσαίων αγροκτηνοτρόφων και ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που κρίνεται ουσιαστικά η επιβίωση μας.

Παίρνουμε αφορμή από:

• Τις εξευτελιστικές τιμές που πωλούνται τα προϊόντα μας (γάλα, κρέας, λάδι, σταφύλια).
• Το υψηλό κόστος που απαιτείται για την αγορά αγροτοεφοδίων (ζωοτροφές, φάρμακα, λιπάσματα, σπόροι).

• Το υψηλό κόστος ζωής στην ύπαιθρο (τις ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, την αύξηση στα δημοτικά τέλη, την αύξηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια)

• Τα «χαράτσια» που υποβλήθηκαν (της έκτακτης εισφοράς, την υπέρ ΕΛΓΑ εισφορά, για τη δήλωση ΟΣΔΕ, για την αδειοδότηση των γεωτρήσεων, για την άρδευση από τους ΤΟΕΒ, για τις σταυλικές εγκαταστάσεις και την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων, τα 5 € στα κέντρα Υγείας και στα νοσοκομεία κ.ά.)

• Την ανεργία και την εξαθλίωση που μαστίζουν τα χωριά.

• Τις μειωμένες δαπάνες για τη καταπολέμηση του δάκου.

• Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που συντέλεσε στο να διογκωθούν όλα τα προηγούμενα.

Και καλούμε όλους τους συγχωριανούς μας αλλά και τους συναδέλφους μας να μην μείνουν άπραγοι, αδρανοποιημένοι και με «σταυρωμένα τα χέρια» μπροστά σ’αυτή τη θύελλα αλλά να εκφράσουν με την ενεργή συμμετοχή τους στο Σύλλογο μας την αντίθεση τους σε αυτή την αντιαγροτική πολιτική. Αποτέλεσμα της Κ.Α.Π. που συνδιαμορφωθηκε από τα κράτη μέλη της Ε.Ε και εφαρμόζεται πιστά εδώ και χρόνια από τις ελληνικές κυβερνήσεις. Την πολιτική που ξεκλήρισε τους αγρότες που αφήνει ανεκμετάλλευτη ακαλλιέργητη τη γη και στα ράφια τα προϊόντα μας ενώ εισάγει από άλλες χώρες αμφίβολης ποιότητας προϊόντα δαπανώντας υπέρογκα ποσά.

Καλούμε και τα υπόλοιπα χωριά του νησιού μας να ακολουθήσουν το παράδειγμα μας και να ενεργοποιήσουν τους αγροτικούς συλλόγους ή να τους ξεκινήσουν από την αρχή. Θα στηρίξουμε, θα επιδιώξουμε και θα χαιρετήσουμε κάθε τέτοια προσπάθεια αλλά και θα παλέψουμε για το κοινό συντονισμό και τη συνεργασία όλων των αγροτικών συλλόγων. Αυτό που είναι αναγκαίο σήμερα είναι ένα ρωμαλέο αγροτικό κίνημα που να αγωνίζεται, να αμφισβητεί, να αποσπά και να κερδίζει κατακτήσεις . Καταγγέλλουμε το νέο νόμο της κυβέρνησης που προωθεί «Καλλικράτη» σε συνεταιρισμούς και στους συλλόγους, είναι φανερό ότι θέλουν να βάλουν στο χέρι το συνδικαλιστικό κίνημα τρέμουν μπροστά στη οργάνωση του αγροτικού κόσμου.

Για αυτο πιστεύουμε ότι οι αγώνες των αγροκτηνοτρόφων δεν θα πρέπει να είναι αποκομμένοι από αυτούς του υπόλοιπου κινήματος αλλά να συντονίζουν τη δράση τους με άλλους φορείς συλλόγους και επιτροπές που έχουν κοινά συμφέροντα όπως των εργατοϋπαλλήλων, της σπουδάζουσας νεολαίας, των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, των γυναικών.

Το διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου
Πρόεδρος: Κουτρουλής Χρήστος του Θεμιστοκλή
Αντιπρόεδρος: Πτερούντιος Ηλίας του Χρήστου
Γενικός Γραμματέας: Μαντατής Σταύρος του Ιγνατίου
Ταμίας: Χυδεριώτης Χρήστος του Γαβριήλ
Μέλος: Κυλίτσης Νικόλαος του Ιγνατίου

Δείτε το Blog του Α.Σ. Ανεμώτιας: A.S. Anemotias


Δεν υπάρχουν σχόλια: