29 Μαρ 2011

Κάλυψη εξόδων για υλικά συντήρησης πλακόστρωτου δρόμου που οδηγεί στο γήπεδο από τον Τοπικό Σύμβουλο Κύριλλο Χυδεριώτη

Κάλυψη εξόδων για υλικά συντήρησης του πλακόστρωτου δρόμου που οδηγεί στο γήπεδο του Ατρομήτου από τον συγχωριανό μας και Τοπικό Σύμβουλο Ανεμώτιας Κύριλλο Χυδεριώτη

Λύση προθυμοποιείται να δώσει στο μακροχρόνιο πρόβλημα του πλακόστρωτου δρόμου που οδηγεί στο γήπεδο με μια ευγενική προσφορά ο τοπικός σύμβουλος Κύριλλος Χυδεριώτης.
Σας παρουσιάζουμε αυτούσιο το κείμενο που μας έστειλε:

" Ο Αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό, είναι σημαντικός σε μια κοινωνία επειδή σε όποια μορφή του και να εκφράζεται (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, στίβος κ.α) προσφέρει τη δυνατότητα στο λαό και ειδικότερα στη νεολαία να επωφεληθεί απ’ αυτόν, να γνωρίσει και να καλλιεργήσει τις αρετές και τα ιδεώδη της ομαδικότητας, της άμιλλας και του "ευ αγωνίζεσθαι".

Στην κατεύθυνση όμως που κινούνται οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) με την μερική (ουσιαστικά πενιχρή) ή την ανεπαρκή χρηματοδότηση στους γυμναστικούς συλλόγους, οδηγούν στην απαξίωση του αθλητισμού. Οι Φορείς που δραστηριοποιούνται στους επιμέρους χώρους του αθλητισμού αναγκάζονται να αναζητήσουν πόρους από τον οβολό των φίλων και το τόσο «πολύτιμο μπαξίσι» τους, κάνοντας ακόμα πιο ισχυρό τον προσανατολισμό για πλήρη παράδοση της ανάγκης για σωματική άσκηση του λαού και της νεολαίας στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Καθιερώνεται η κερδοσκοπική και ακριβή ανταποδοτικότητα στην αξιοποίηση - συντήρηση ή και κατασκευή νέων υποδομών σε επίπεδο δήμων και περιφέρειας, με διευρυμένες περικοπές στα αθλητικά σωματεία στη γειτονιά.

Μια σειρά από προβλήματα που μπορούσαν να είχαν εξαλειφθεί αν υπήρχε μια διαφορετική φιλοσοφία όπου το κράτος μέσω της Τοπικής Διοίκησης μπορούσε να είχε την ευθύνη για την καλύψη των αναγκών για άθληση και ψυχαγωγία του λαού με τις υποδομές και τα κίνητρα που θα παρείχε.

Σε αυτό το νέο ξεκίνημα του Γ.Π.Σ. Ατρόμητου η πρωτοβουλία των συγχωριανών μας για την επανασύσταση της ομάδας του χωριού και η συμμετοχή τους παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν ήταν σημαντική και σίγουρα πρέπει να συνεχιστεί. Όσο αφορά τα θέματα που έχουν σχέση με το Τοπικό Συμβούλιο και την μεταξύ μας συνεργασία μπορούν όλοι να είναι βέβαιοι πως θα δώσουμε την απαιτούμενη προσοχή και σοβαρότητα.

Επειδή όμως απλά πράγματα μπορούσαν να είχαν επιλυθεί καιρό πριν όπως για παράδειγμα η συντήρηση του πλακόστρωτου δρόμου που οδηγεί στο γήπεδο, παίρνω τη πρωτοβουλία να καλύψω με δικά μου έξοδα τα οικοδομικά υλικά που απαιτούνται για την επισκευή.

Σε καμία όμως περίπτωση δε θα πρέπει να επιδιώκουμε την «φιλανθρωπία» ως τρόπο διεκδίκησης αυτών που μας ανήκουν. Πρέπει να απαιτήσουμε όλοι να έχουν το δικαίωμα στον αθλητισμό. "


Από το blog του "Ατρόμητου Ανεμώτιας" (www.atromitos-anemwtias.blogspot.com)



Δεν υπάρχουν σχόλια: