3 Ιουλ 2011

Ψήφισμα των αντιπροσώπων του 23ου Συνεδρίου της ΟΛΣΑ

Την Κυριακή 29 Μαΐου 2011 πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία του Συλλόγου των Αντισσαίων στην Αθήνα το 23ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΟΛΣΑ.

Πήρε μέρος ικανοποιητικός αριθμός αντιπροσώπων και αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος για τη δράση της ΟΛΣΑ και των Συλλόγων αλλά και για τα προβλήματα που απασχολούν τη Λέσβο και τους κατοίκους της.

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011 συγκροτήθηκε σε σώμα το εκλεγμένο απο τις αρχαιρεσίες του 23ου Συνεδρίου της ΟΛΣΑ νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με την παρακάτω σύνθεση:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χριστόδουλος Τσακιρέλλης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παναγιώτα Πλωμαρίτου
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γιάννης Μαντάς
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ιωάννα Δούκα
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Πελαγία Αδαλή-Βουλγαρέλλη
ΤΑΜΙΑΣ: Δημήτρης Γαβρέλας
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ: Μαρία Παπουτσή
ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: Γιώργος Ευαγγέλου
ΕΦΟΡΟΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ: Μανώλης Παπουτσής
ΜΕΛΗ: Λευτέρης Ζυμπουνούμης, Μερόπη Παλαιολόγου, Νίκος Παπαϊωάννου, Φώτης Παπαστσίκης, Τάκης Σωτηρχέλλης, Παντελής Χάρος

Το νέο Δ.Σ. θα πλαισιώσουν επιτροπές με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Ομοσπονδίας.
Εγκρίθηκε, τέλος, ομόφωνα το ψήφισμα το οποίο επισυνάπτουμε.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Των αντιπροσώπων του 23ου Τακτικού Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΟΛΣΑ

Εμείς οι Λέσβιοι της Αττικής, που μαζευτήκαμε σήμερα Κυριακή 29 Μαΐου 2011, στα γραφεία του Συλλόγου Αντισσαίων, Μοσχοπούλου 7-9 στην Αθήνα, συζητήσαμε για τα προβλήματα που απασχολούν τη Λέσβο και τους κατοίκους της και αποφασίσαμε τα παρακάτω:

* Διαφαίνεται ότι με τον ένα δήμο για ολόκληρη τη Λέσβο, όπως αυτός προέκυψε με τη νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», εγείρεται σοβαρό ζήτημα λειτουργικότητας με άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των κατοίκων όλου του νησιού. Επιμένουμε στην λειτουργία περισσότερων Δήμων και δηλώνουμε ότι θα συνεργαστούμε με τους ντόπιους κατοίκους και τους φορείς προς την κατεύθυνση αυτή.

* Πιστεύουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος, και ειδικά των δύο κόλπων Καλλονής – Γέρας, αποτελεί προτεραιότητα και πρέπει να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης θα πρέπει να παρέμβουμε και για τη ρύπανση του ποταμού Βούλγαρη από τα τυροκομεία αλλά και όπου αλλού κρίνεται αναγκαίο.

* Απαιτούμε από την πολιτεία να πάρει μέτρα για τα παρακάτω θέματα, τα οποία θεωρούμε ζωτικής σημασίας για το νησί μας:

Στήριξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας και της τιμής του λαδιού και του γάλακτος.
Πρόνοια για την καταπολέμηση της ανεργίας που μαστίζει κυρίως τη νεολαία.
• Τακτικές ασφαλείς και φτηνές ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες.
• Αξιοποίηση του λιμανιού του Σιγρίου.
Αναβάθμιση των κύριων οδικών αξόνων της Λέσβου. Χαιρετίζουμε τις θετικές εξελίξεις που έχουν προκύψει σε έργα – χρόνια αιτήματα του λεσβιακού λαού.
• Λύση του χρονίζοντος ενεργειακού προβλήματος του νησιού με αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, όλων των μορφών ΑΠΕ και σύνδεση με την Ηπειρωτική Ελλάδα.
Αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και παιδείας. Οι συγχωνεύσεις σε αυτούς τους τομείς να λαμβάνουν υπόψη το ιδιαίτερο χωροταξικό περιβάλλον του νησιού.
• Ίδρυση της σχολής Φυσικής Ιστορίας στη Βρίσα.
Κατασκευή και βελτίωση υπαρχόντων έργων υποδομής όπως αγροτικοί δρόμοι, περιφερειακά λιμάνια, λιμνοδεξαμενές – φράγματα κλπ.
• Προώθηση όλων των ζητημάτων που αφορούν τον πολιτισμό μας όπως:
1. Συντήρηση – προστασία και επαναλειτουργία των μουσείων «ΤΕΡΙΑΝΤ» και «ΘΕΟΦΙΛΟΥ» καθώς και τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα τους
2. Επιστροφή συλλογής «ΚΟΥΤΛΙΔΗ» και τοιχογραφιών σπιτιού «ΜΑΡΙΓΩΣ ΖΟΛΚΟΥ»
3. Λειτουργία Μουσείου ΕΡΕΣΟΥ , ανάδειξη αρχαίου θεάτρου Μυτιλήνης κλπ
4. Προστασία και ανάδειξη των παραδοσιακών οικισμών

Το παρόν ψήφισμα να σταλεί στους αρμόδιους φορείς και να δημοσιευτεί στον Λεσβιακό Τύπο και τα έντυπα των Λεσβιακών Συλλόγων.

 
ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1 σχόλιο:

Μπάμπης Χαντζής είπε...

Συγχαριτήρια για τον αγώνα σας. Καλή συνέχεια!!!!!!!!!!!1