11 Ιαν 2012

Αγροτικοί Δρόμοι;



Και όμως στις φωτογραφίες αυτές δεν είναι χωράφια αλλά αγροτικοί δρόμοι του χωριού μας....

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας (www.asanemotias.wordpress.com) στο blog του οποίου έχουν δημοσιευθεί και οι παραπάνω φωτογραφίες:

"Οι αγροτικοί δρόμοι είναι δυσπρόσιτοι για τα αυτοκίνητα μας, οι τελευταίες βροχοπτώσεις τους αποτέλειωσαν. Αν η Δημοτική Αρχή είχε εισακούσει τις δυο επιστολές του Συλλόγου μας με τις οποίες εφιστούσαμε την προσοχή για την άσχημη κατάσταση που έχει περιέλθει η αγροτική οδοποιία στην Ανεμώτια και φρόντιζε να στείλει μηχανήματα να επισκευάσει, να ανοίξει τα φρεάτια κατά μήκος των δρόμων, αν είχαν συντηρηθεί έγκαιρα ίσως και να είχαμε αποφύγει καταστροφές δρόμων. Τώρα σχεδόν όλοι οι αγροτικοί δρόμοι είναι αδιάβατοι.

Αυτό που είναι πραγματικά εξοργιστικό είναι να λαμβάνουμε κυνικές απαντήσεις όταν ζητάμε βοήθεια από εκλεγμένους τοπικούς «άρχοντες». Απαντήσεις όπως «δεν υπάρχουν λεφτά», «χάλασε το μηχάνημα», «πηγαίνετε από άλλο δρόμο». Τι διαφορετικό μπορούσαμε να περιμένουμε άλλωστε από ανθρώπους που έχουν αναγάγει την πολιτική σε επάγγελμα προώθησης μικροσυμφερόντων, που για αυτούς η πολιτική τους στάση κινείται «όπου φυσάει ο άνεμος» και πάντα εναντίον αυτών από τους οποίους δεν μπορούν να βγάλουν κάποιο «κέρδος». Για μας οι αγροτικοί δρόμοι πρέπει πάντα να είναι σε καλή κατάσταση όποιος πολιτικός συνδυασμός κι αν έχει την Αρχή. Παλεύουμε να έχουμε λειτουργική αγροτική οδοποιία για να μπορεί ο καθένας να κάνει την δουλειά του χωρίς να ταλαιπωρείται και να επιβαρύνεται με έξοδα από τις φθορές στα αγροτικά μηχανήματα.".

Δεν υπάρχουν σχόλια: