16 Μαρ 2013

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ οι αιρετοί τοπικής αυτοδιοίκησης


Πλήρης φορολογικός έλεγχος των υπό διερεύνηση προσώπων και άρση όλων των περιοριστικών απορρήτων


Οι αιρετοί της Τ. Α.
Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται από χθες το απόγευμα όλοι όσοι διετέλεσαν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, νομάρχες, αντινομάρχες περιφερειάρχες, και υπηρέτησαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού την τελευταία δεκαετία.
Η αναστάτωση αυτή έχει προκληθεί κατόπιν της εντολής των δύο οικονομικών εισαγγελέων, προς το ΣΔΟΕ να διενεργήσει εκτενείς ελέγχους των οικονομικών στοιχείων, φορολογικών και τραπεζικών όλων των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά, καθώς και όλων των επιθεωρητών μεταφορών, υγείας, εργασίας και περιβάλλοντος.


Η παραγγελία των εισαγγελέων αφορά τον πλήρη φορολογικό έλεγχο των υπό διερεύνηση προσώπων και την άρση όλων των περιοριστικών απορρήτων (τραπεζικών κ.λπ.).
Σε επόμενο στάδιο, εφόσον υπάρξουν ενδείξεις για αδικαιολόγητο πλουτισμό ή διασπάθιση χρημάτων, η έρευνα θα επεκταθεί και για τυχόν διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ

 
Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, βάσει της εισαγγελικής εντολής, τίθενται:

 - Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι οικονομικών υπηρεσιών, μέλη οικονομικών υπηρεσιών και ταμίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά.
- Περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και οικονομικές επιτροπές των περιφερειακών αυτοδιοικήσεων καθώς και πρώην νομάρχες των πρώην νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων.
- Επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Ελέγχου Υπουργείου Μεταφορών, της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, Επιθεωρητών Υγείας Πρόνοιας και Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας.
 
CD ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ήδη, οι εισαγγελείς έχουν αποστείλει στους αρμόδιους του ΣΔΟΕ και CD με τα προσωπικά στοιχεία των περισσοτέρων από τα υπό έλεγχο πρόσωπα, ενώ, η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει πρώτα από τους μεγάλους δήμους και περιφέρειες.

 
dimokratis.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: