7 Ιουλ 2008

ΧΥΤΑ ΛΕΣΒΟΥ - ΟΧΙ ΝΕΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

Από έντυπα του νησιού μας πληροφορηθήκαμε ότι εγκρίθηκαν πιστώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, εκτός των άλλων και για την απόκτηση γης για ΧΥΤΑ νήσου Λέσβου, με φορέα υλοποίησης τη Ν.Α. Λέσβου και ποσό πιστώσης 35.190,00 ευρώ.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι υπεύθυνοι τοπικοί άρχοντες του τόπου μας, θα οδηγηθούν στην σωστή επιλογή όχι με βάση υποδείξεις - κατευθύνσεις που έχουν οικονομικό και μόνο κριτήριο, αλλά με κριτήρια περιβαντολογικά, ορθολογικά και πάνω απ΄όλα με γνώμονα το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου που υπηρετούν.
Η δημιουργία ΧΥΤΑ δεν πρέπει να ισοδυναμεί με άλλον ένα σκουπιδότοπο....
Τα πρόσφατα γεγονότα της ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
(http://xyta-lefkimis.blogspot.com)
έδειξαν ότι ο πολίτης πρέπει να είναι αρωγός στις αποφάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης....

http://www.anemotia.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Η δημιουργία ΧΥΤΑ δεν πρέπει να ισοδυναμεί με άλλον ένα σκουπιδότοπο...."

Παιδιά σε καμία περίπτωση να μη δεχτείτε τη δημιουργία ΧΥΤΑ, με τη δικαιολογία ότι είναι καλύτερος από χωματερή. Σήμερα σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο ανακυκλώνουν και μάλιστα σε πολλές χώρες της ευρώπης (πχ Γερμανία) ανακυκλώνεται το 95% των αποριμμάτων. Μη ζητήσετε τίποτα λιγότερο, μην τους κάνετε το χατίρι να λύσουν ανέξοδα και ανώδυνα γι αυτούς το πρόβλημα των απορριμμάτων με μια λακκούβα που θα τη σκεπάζουν με χώμα, αξίζετε πολύ περισσότερα, απαιτήστε το.


"Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι υπεύθυνοι τοπικοί άρχοντες του τόπου μας, θα οδηγηθούν στην σωστή επιλογή όχι με βάση υποδείξεις - κατευθύνσεις που έχουν οικονομικό και μόνο κριτήριο, αλλά με κριτήρια περιβαντολογικά, ορθολογικά και πάνω απ΄όλα με γνώμονα το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου που υπηρετούν".

Μην ελπίζετε τίποτα. Στη δημιουργία ενός τέτοιου έργου μπαίνουν σε κίνηση συμφέροντα που ούτε καν φαντάζεστε, υπουργεία και εκατομμύρια ευρώ για εργολάβους. Οι τοπικοί σας άρχοντες είναι αδύναμοι μπροστά σε αυτά, ακόμα και αν έχουν όλη την καλή θέληση, που και αυτό δεν είναι δεδομένο. Μόνο η δική σας δράση θα σας σώσει, και ας είναι αυτό έστω το μόνο δίδαγμα από τη μαρτυρική Λευκίμμη.

Η σκέψη μας είναι (και) μαζί σας.
Πολύ φιλικά και συντροφικά
Ένας Λευκιμμιώτης