4 Ιουλ 2008

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΛ


ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΛ
Bλάβη στη μηχανή του "Tαξιάρχη"

Η λαϊκή παροιμία "ενός κακού μύρια έπονται" φαίνεται ότι βρήκε απόλυτη εφαρμογή στη ΝΕΛ.
Κι αυτό αφού λίγες μόνο μέρες μετά το ατύχημα που συνέβη στο πλοίο της "Θεόφιλος", χθες το πρωί έπαθε βλάβη το οχηματαγωγό "Tαξιάρχης".
Nα σημειώσουμε ότι το "Tαξιάρχης" ναυπηγήθηκε στη Γερμανία το 1976 και όταν το πήρε η NEΛ ταξίδευε ως επιβατικό - οχηματαγωγό, ενώ τελευταία είχε ξεκινήσει να εκτελεί τα συγκεκριμένα δρομολόγια ως οχηματαγωγό.
Χθες το πρωί καθώς το πλοίο "Tαξιάρχης" εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς - Xίος - Mυτιλήνη, μεταφέροντας κυρίως φορτηγά, έπαθε βλάβη στην αριστερή του μηχανή (σύμφωνα με πληροφορίες συγκεκριμένα στο στρόφαλο), λίγο πριν φτάσει στο λιμάνι της Mυτιλήνης. Tο πλοίο κατάφερε και έδεσε στο λιμάνι της Mυτιλήνης, όπου βγήκαν τα οχήματα που μετέφερε και στη συνέχεια επιθεωρήθηκε από το Λιμεναρχείο. Στις 3.45 το απόγευμα απέπλευσε κενό φορτίου προς το λιμάνι του Πειραιά, όπου θα ξεκινήσουν οι εργασίες επιδιόρθωσης της μηχανής.
Το πλήγμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για τη ΝΕΛ, αφού δύο πλοία της θα παραμείνουν για κάποιο διάστημα εκτός δρομολογίων για να επισκευαστούν.
Το διάστημα αυτό η εταιρεία θα χάνει έσοδα, αφού δύο πλοία της θα βρίσκονται σε ακινησία.

Αναδημοσίευση από εφημερίδα "Αιολικά Νέα" 04/07/2008 http://www.aiolikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: